Kruidenfilet gevuld met gorgonzolacrème

Ingrediënten
  • 1 kilo runderfilet
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 4 eetlepel olie
  • 1 volle eetlepel crème fraîche
  • 2 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels gemengde fijngehakte kruiden
  • Kleine tomaten
  • 150 gram crème fraîche
  • 125 gram gorgonzola
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Rooster de pijnboompitten zonder vet lichtbruin en maal deze als het afgekoeld is. Pel en snipper de ui en 1 teen knoflook. Verhit 1 eetlepel olie en de knoflook en ui hierin glazig fruiten. Meng vervolgens met de gemalen pijnboompitten, 1 eetlepel crème fraîche, zout en peper. Roer 1 eetlepel Provençaalse kruiden en 2 eetlepels gemengde fijngehakte kruiden erdoor.

Het vlees overlangs insnijden en vullen met het kruidenmengsel. Omwikkel met keukentouw en leg in een lange vuurvaste schaal.

Pel 1 teen knoflook en druk door een knoflookpers. Meng met 3 eetlepels olie en op smaak brengen met zout en peper. Roer 1 eetlepel Provençaalse kruiden en 2 eetlepels gemengde fijngehakte kruiden erdoor. Bestrijk het vlees rondom met het mengsel. Laat afgedekt 2 uur rusten.

De ovenschaal zonder deksel in een voorverwarmde oven van ongeveer 225-250 graden Celsius zetten. Het vlees minstens 2 maal omdraaien.

Na circa 40 minuten het gare vlees laten afkoelen en het keukentouw verwijderen. Snijd het vlees in plakken en schik op een schaal met kleine tomaten.

Bereiding gorgonzola-crème

Klop 150 gram crème fraîche los. Strijk de gorgonzola door een zeef en meng met de crème fraîche. Om een zeer gladde crème te krijgen moet u even met de mixer kloppen.

Tip: garneer met toefjes kruiden.
Tip: serveer met geroosterd brood of stokbrood en venkelsalade.

For_page_kruidenfilet_gevuld_met_gorgonzola-cr_me1